Nyhed

Sidste år aflyste han alt efter dramatisk kollaps på scenen. Nu kommer kritikerrost svensker endelig til landet

Et af den svenske roots-scenes mest populære navne er på højkant igen efter kollaps for åben skærm sidste sommer

Efter en slem forskrækkelse sidste år, hvor den svenske sanger David Ritschard besvimede på direkte tv, valgte han at aflyse alle sine koncerter. Dengang var han både booket til at spille på Loppen i København og Tønder Festival.

Men nu er der godt nyt til danske fans. Onsdag annoncerede Tønder Festival nemlig, at Richards kommer og optræder på årets udgave af festivalen. Han slutter sig dermed til et line-up, der også inkluderer Asleep at the Wheel, Rodney Crowell, danske Jacob Dinesen og mange flere.

Den svenske sanger går i nogle kredse under navnet: ”Kongen af Sverige”. Han er et af de største svenske navne indenfor rootsrock og country. Hans musik og sangskrivning favner genrer som countryrock, soul, bluegrass og svensk visetradition.


Ritschard har i alt udgivet tre album, hvor det seneste udkom i efteråret under titlen Dette har hänt. Derudover har han vundet flere priser, blandt andet den svenske Robespierrepriset og Årets Singer/Songwriter ved Manifestgalan.

Udover den kritikerroste Ritschard indeholder den nye annoncering også The Bros. Landreth (CAN), Vincent Neil Emerson (USA), Elles Bailey (ENG), Hans Theessink & Blue Groove (NL, USA), Sønderjyllands Symfoniorkester feat. Bjørn Eidsvåg (DK, NO), Kassi Valazza (USA) og Phosphorescent (USA).

The Bros. Landreth består af de to brødre Joey Landreth og David Landreth. Bandet kommer fra Winnigpeg i Canada og laver musik indenfor genrerne alternativ country og folkemusik. Duoen udgav deres debutalbum Let it Lie i 2015, som udløste en Juno Award (Canada) for Roots & Traditional Album of the Year. Begge brødre har også sideløbende deres egen solokarriere og har i den forbindelse besøgt Tønder Festival både som solister og sammen. I 2022 udgav de deres tredje album Come Morning, som duoen arbejdede med under pandemien.


Deres amerikanske kollega Vincent Neil Emerson besøger også festivalen. Han skulle have spillet i 2022, men måtte dog aflyse og er nu klar i år. Emerson er en 32-årig singer-songwriter og kommer fra Texas. Når man tænker på musik fra delstaten Texas er det country, man for det meste vil tænke på. Denne fordom ændrer Emerson ikke på, da han for det meste spiller countrymusik. Han har i alt udgivet tre album og var senest aktuel i 2023 med albummet The Golden Crystal Kingdom.

Tønder Festival løber af stablen den 21.-24. august.

Her er de første navne til Tønder Festival 2024


ANNONCE