Nyhed

NY FESTIVAL I ESBJERG: To kritikerroste navne føjet til plakaten

Den nye vestjyske festival Suset er klar med to nye navne

Tilbage i januar landede nyheden om, at en helt ny festival i Esbjerg, Suset, får sin debut til sommer. Samtidig annoncerede arrangørerne de første navne til plakaten - blandt andet Nik & Jay, Pil og Gobs.

For et par uger siden blev yderligere navne føjet til programmet - og nu har arrangørerne offentliggjort to mere. Det drejer sig om JJ Paulo og Noah Carter.

Der sker store ting for musikeren JJ Paulo i disse måneder. Til sommer skal han spille til OL i Paris, og til efteråret spiller han karrierens største koncert, når han indtager Den Grå Hal i København. JJ Paulo debuterede med ep'en Baba Mufasa i 2020, som fik en firestjernet anmeldelse af GAFFA.


”På ’It’s My Turn Now’ erklærer JJ Paulo, at det er hans tur nu til at efterleve drømmen. Det havde måske været den oplagte afslutning på ep’en for at varsle, hvad der er i vente. For der er tale om en interessant kunstner, der i en dansk kontekst kaster helt nye varme lys og klange ind i afrobeat-, hiphop- og r&b-traditionerne, og som udviser internationalt format. Baba Mufasa er god, men JJ Paulo viser potentiale til at levere bedre,” hed det i anmeldelsen.

Siden har han udgivet yderligere to ep'er - senest While You Wait for the Album, der udkom i efteråret. I samme periode har Paulo markeret sig som et dynamisk livenavn og har ved flere lejligheder modtaget fem stjerner fra vores anmeldere. Sidste gang, han modtog fem stjerner af GAFFAs anmelder, var sidste år til Heartland festival.

”Hele Heartland er én organisme, der skiftevis vugger og amokker den i konstant bevægelse. Uopslideligheden fra trommeslagere og perkussionisterne Emmanuel Paulo og Bertil Bille smitter af på publikums Duracell-energi. Bille skal da også have en ny hihat i løbet af koncerter. Den har vist fået én over nakken. Og det gør koncerten også,” skrev vores anmelder om koncerten og konkluderede:


”JJ Paulo er som en snebold, der triller ned fra Kilimanjaro. Den vil kun blive større og større, indtil danselavinen har ramt alle i nationen.”

Noah Carter startede sin karriere tilbage i 2016 og udgav sit første album Couch Dreams, som er på engelsk. Han har i alt udgivet tre engelsksprogede albums. Han begyndte dog i 2023 at rappe på dansk på Instagram og TikTok, og udgav i år sit første dansksprogede album Noahs Ark, som fik en firestjernet anmeldelse af GAFFA.

”Noah Carter må siges at have bevist sit værd som rimsmed på sine engelsksprogede projekter gennem tiden, og imponerende er det i forlængelse heraf, at man allerede i løbet af det første dansksprogede nummer på dette album glemmer, at det nogensinde har været anderledes. Det virker tværtimod som dét, der hele har ledt op til. Noahs Ark er overordnet set et fedt projekt, med gode rim og flere højdepunkter trods et par ikke-overvældende sekvenser undervejs,” hed det i anmeldelsen.


Sidste gang, GAFFA hørte Noah Carter live, var på Spot Festival i 2019. Her fik Carter dog kun en tostjernet anmeldelse.

”Jeg holder virkelig af Noah Carters musik og synes, at han er noget af det bedste, der er sket for dansk rap i lang tid. Og han har tidligere bevist, at han er fænomenal på en livescene. Når han vil være det. I aften var fokus blot et helt andet sted, og det fremstod som et leveringsarbejde, der var blevet alt for sikkert til, at den charmerende fyr kerede sig nok om selve koncerten på trods af glimt af godt flow og timing. Det kan godt være, at han lynhurtigt er steget op i dansk raps superliga, men selv de små kampe skal bare vindes. Og denne fredag aften på Spot var ikke en sejr,” lød konklusionen på koncerten.

Han har tidligere fået seksstjernede anmeldelser, både da han spillede på Store Vega i 2018 og til Distortion i 2017


Suset Festival finder sted den 16.-17. august på havnen i Esbjerg.

JJ PAULO-INTERVIEW: Drømmen om at være den, man selv manglede som barn

ANNONCE