Nyhed

MELLEM MOR OG FAR: Ida Laurberg udgiver ny single om det skræmmede ved at blive voksen

Den nye single kommer i kølvandet på to vundne priser til dette års DMA

Ida Laurberg havde udelukkende skrevet på engelsk, da hun i 2020 udgav sin debut-ep Phase Five. Men så skete der noget nyt, da den 23-årige sanger og sangskriver sluttede sidste år af med at udgive sin debutsingle på dansk, nummeret "Terrier", som efterfølgende eksploderede og nu er et af de største danske hits i 2023 med mere end 9 millioner afspilninger på Spotify.

I juni fulgte hun op med sit andet store hit "Jeg ka' rigtig godt li' dig" i samarbejde med Andreas Odbjerg - Laurberg vandt i sidste uge, den 16. november, prisen for "Årets Danske Hit" til Danish Music Awards med netop dét nummer og kunne iøvrigt også tage prisen som "Årets Nye Danske Navn" med sig hjem. 

Nu er Laurberg klar med mere ny musik, da hun i dag udgiver sangen "Mellem mor og far". Et nummer som ifølge en pressemeddelelse handler om at "lege" voksen, men i virkeligheden føle sig mest af alt som et barn indeni:


"'Mellem mor og far' inviterer lytteren inde på en meget mere sårbar og intim måde end mine to seneste singler på dansk har gjort. Det er en sang, som åbner op for og blotlægger en del af min kerne, og det er første gang, jeg har følt, jeg turde og overhovedet kune gøre det på det danske sprog, som jeg før altid har gjort det på engelsk," uddyber Laurberg i pressemeddelelsen. 

Sangen, der er skrevet sammen med Pitchshifters og Daniel Thorup, fandt sin form en dag i studiet, hvor snakken pludselig faldt på Alfons Åberg - og på hvordan de ting, man frygter som barn, aldrig helt forsvinder, men blot fortsætter ind i voksenlivet i en ny form. Laurberg fortæller:

"Jeg kan specielt huske historien Hvad er det der spøger, Alfons Åberg, som jeg syntes var vildt uhyggelig. Jeg havde gået med lysten om at skrive om det her med at blive voksen, og hvor skræmmende det er, så referencen var helt perfekt. Det var et af de der magiske øjeblikke i studiet, hvor det bare føles som om, man bor i hinandens hjerner."


I sommer kunne Ida Laurberg opleves rundt på de danske festivalpladser. Heriblandt Nibe Festival, hvor hun spillede en, ifølge GAFFAs udsendte Emilie Schjeldahl, firestjernet koncert:

"For at gøre op for de mange ukendte sange, performer Laurberg sin egen version af Halberg-Larsens “Magi i Luften”, hvilket giver publikum endnu en chance for at bruge stemmebåndene. Det resulterer i en meget hjertevarm og hyggelig stemning. Men det bliver heller ikke rigtigt til mere end det. Det er mest på afslutningsnummeret “Terrier”, at folk får gang i fodtøjet og hopper med til sangen. Alt i alt en meget rolig fornøjelse," hed det blandt andet i anmeldelsen

I det nye år kan Ida Laurberg opleves, når hun drager på en miniturné til Aarhus, Aalborg og København henholdsvis den 18. 19. og 20. januar 2024. 


Hør det nye nummer "Mellem mor og far"

IDA LAURBERG-INTERVIEW: Talentfuld, selvstændig og ambitiøs


 

ANNONCE