Nyhed

Jelling Musikfestival klar med 44 navne - inklusiv dobbelt Eurovision-vinder

Albumaktuelle Ida Laurberg er også blandt de netop tilføjede navne til forsommerens jyske festival

I december blev det offentliggjort, at den canadiske sangerinde Nelly Furtado skal spille til dette års Jelling Musikestival. Herefter har der været yderligere annonceringer - blandt andet tidligere i år, hvor det blev offentliggjort at Aqua skal spille deres eneste festivalkoncert på Jelling.

I dag har festivalen så offentliggjort intet mindre end 44 nye navne til dette års plakat. Du kan se alle de nye navne nederst i artiklen.

Den svenske sangerinde Loreen lægger vejen forbi Jelling til sommer. Hun blev for alvor kendt i store dele af Europa, da hun i 2012 vandt Eurovision med hittet ”Euphoria”. Sangen har i skrivende stund over 100 millioner streams på Spotify. Sidste år kunne hun endnu engang kalde sig vinder af Eurovision med sangen ”Tattoo”.


Fyr og Flamme har også meldt deres ankomst til festivalen. Gruppen har, ligesom Loreen, deltaget til Eurovision, efter at have vundet det danske Melodi Grand Prix med sangen ”Øve sig på hinanden”. De nåede dog aldrig finalen.

Ida Laurberg kommer også forbi festival. Hun udgav for nyligt sit debutalbum Bænkevarmer, som fik en firestjernet anmeldelse af GAFFA.

Bænkevarmer er proppet med de her lidt skæve, direkte og sjove tekster over et skønt og let lydbillede. Tilsæt dertil Laurbergs fuldstændig fantastiske vokal, som jeg virkelig ikke kan få nok af. Albummet er ikke et mesterværk, men bestemt heller ikke i den anden ende. En flot debut, og jeg er spændt på at se, hvad der sker, hvis Laurberg på et tidspunkt rejser sig fra den varme bænk,” hed det i anmeldelsen.


Laurberg har arbejdet sammen med blandt andre Tobias Rahim og Andreas Odbjerg. Sidste år oplevede GAFFA Ida Laurberg live, da hun spillede til Nibe Festival.

”Laurberg har en genert udstråling, men det er på en virkelig karismatisk og charmerende måde. Og mens dét at være socialt akavet og anderledes er noget, hun omfavner i musikken – ligesom i storhittet ’Terrier’ – har den lille krop en ufatteligt stor og kraftfuld stemme, som sidder lige i skabet. Gennem hele koncerten synger hun ikke en eneste falsk tone og får ovenikøbet fremvist nogle lækre fraseringer,” lød det i den firestjernede anmeldelse.

Jelling Musikfestival finder sted den 23.-26. maj 2024, og der er stadig flere navne der mangler at blive offentliggjort.


Se alle dagens offentliggørelser her: 
Loreen 
Ida Laurberg 
Tina Dickow 
Jacob Dinesen 
Birthe Kjær & Feel Good Band 
Martin Kanstrup 
Faustix 
Den Sorte Skole
Fyr & Flamme 
Karen Mukupa
Kundo
Østkyst Hustlers
Michelsen & Bramsen
Søs Fenger 
Ida Nielsen & The Funkbots 
Svea S 
Dopha 
Marcus.wav 
Jørgen de Mylius 
Den Syvende Søn
Enilora 
Souvenirs
Tue West solo
Tom Donovan
Den Grimmeste Mand I Byen
Trubaduren & Hans Rockband 
Cecilie Strange 
Søren Krogh
Twang
Midnight Special
Pærfekt Croquis
Bagstiv
Det Yderste Hav
Katrine Muff –Fællessang
Banko
Luftens Helte feat. Stig Rossen 
George Michael Xperience 
Dot Synger Dolly Parton 
Johnny Madsen Jam 
Almost AC/DC 
Abbatizers 
Padlock Chain 
Jelling Big Band 
Syngepigerne 

IDA LAURBERG: Jeg var bare en brik, der lå i det forkerte puslespil

ANNONCE