Store danske musikere dykker ned i deres lyrik i ny og underholdende podcastsæson

Store danske musikere dykker ned i deres lyrik i ny og underholdende podcastsæson

Hvordan formes en sangtekst? Og hvilke historier gemmer sig bag ordene?

Det er nogle af de spørgsmål, vært Danijel Drux dykker ned i, når han i anden sæson af Stimorols podcast ’Lidt at Tygge På’ interviewer en række store, danske kunstnere.

Først i rækken stod Gilli, som sjældent giver interviews, og som derfor må siges at have været lidt af et scoop for Stimorol. Danijel Drux er ikke i tvivl om, hvad det mest spændende øjeblik var for ham i interviewet med Gilli:

”Det var, da han begyndte at tale om, at han faktisk ikke altid har brudt sig om at optræde live. Jeg var overrasket over, at han havde lyst til at åbne op og fortælle om den del af gamet,” siger Danijel Drux.

Gilli er langt fra den første kunstner, Danijel Drux har fået til at åbne op. På listen af personligheder, han har interviewet gennem tiden, er verdensstjerner som Stormzy, J. Cole, Kendrick Lamar og Wiz Khalifa.

Det er dog den danske scene, han beskæftiger sig med i sæson 2 af ’Lidt at Tygge På’. Men det får bestemt ikke Danijel Drux til at sætte mindre pris på samarbejdet med Stimorol og hans opgave som vært på podcasten:

”Det har været fedt at blive anerkendt af så stort et brand som Stimorol, når de kunne have valgt alle mulige andre som vært. Og så har jeg været utroligt taknemlig over at få lov til at lægge øre til artisternes dybe historier og sjove anekdoter,” siger han og fortsætter:

”Det særlige ved at lave denne podcast har været, at jeg virkelig kunne gå i dybden med teksterne og researche på en helt ny måde, da spørgsmålene skulle bygges op anderledes, end jeg er vant til. Og så er det bare fedt at få lov til at lære kunstnerne at kende gennem deres lyrik. Det har også været fedt at se, hvor investerede Stimorol har været i at vælge de rette artister til podcasten.”

”Samarbejdet med Stimorol har været pissefedt. Jeg synes, det har været dejligt befriende at kunne gøre præcis, hvad jeg har lyst til. Og at Stimorol ikke har sat for mange regler op, selvom det er en brandet podcast. Det har tiltalt mig rigtig meget. Det er også mundet ud i rigtig stærke interviews, hvor vi virkelig har givet artisterne noget at tygge på – og dermed også lytterne.”

”Som kulturmenneske og stor fan af musik er jeg rigtig glad for, at der kommer et projekt som dette, hvor man som fan kan fordybe sig i artisternes tanker bag musikken. Og det ville ikke være muligt, hvis Stimorol ikke var så ambitiøse omkring projektet,” siger Danijel Drux.

At det er et ambitiøst projekt, er der ingen tvivl om, når man ser på de forskellige medvirkende i sæsonen. Efter afsnittet med Gilli udkom 5. februar, har vi lyttere også kunnet dykke ned i sangtekster og fortællinger fra både Thor Farlov og Icekiid.

”Det mest spændende ved interviewet med Thor Farlov var, hvordan han tidligere i sin karriere har skrevet kærlighedssange uden at have haft en kæreste, og hvordan han selv mærkede en forskel i at skrive kærlighedssange, efter han mødte sin første kærlighed. Icekiids mest spændende øjeblik var, da jeg spurgte ham, hvad det dummeste, han har lavet i sit liv, er. Der chokerede hans svar mig utroligt meget, da det viste en helt ny og ekstremt moden side af Icekiid, som jeg ellers har kendt i mange år.”

De næste mandage venter endnu flere interviews med artister, hvis navne ikke er offentliggjort. Men Danijel Drux giver alligevel en forsmag på, hvad vi kan forvente:

”Lytterne kan se frem til en masse gode og ægte snakke – og til at lære artisterne at kende på en ny måde. Og selvfølgelig en masse sjove, dybe og relaterbare anekdoter. Derudover kan de altid forvente, at jeg er ærlig og laver lidt rav i den.”

 

Vil du lytte til Stimorols podcast ’Lidt at Tygge På’ med Danijel Drux i værtsrollen, kan du finde den lige her.

ANNONCE