Nykomponeret livemusik rykker på scenen i Den lille havfrue

Musiker og komponist Markus Artved rykker med et band ind på Det Kongelige Teater, og giver hver aften Den lille havfrue en musikalsk stemme.

Du kender virkningen af det perfekt kuraterede filmscore, der understøtter fortællingen, og forstærker stemningen i filmen eller tv-serien, og bliver hængende i ørene længe efter.

Den samme virkning af musikken kan man oftere og oftere opleve i teatersalene til skuespil, hvor forestillingerne tilføres et musikscore. Og i modsætning til i film, er alt i teatret live – også musikken.  

Professionelle scenevante musikere og uddannede lyddesignere indtager scenerne til musikforestillinger, og sammen med skuespillerne, instruktøren og scenografen skaber de en slags totalteater, hvor musikken er en aktør, som er med til at tryllebinde publikum.

Musikken til forestillingerne skabes med nogle heftige benspænd, men det skærper den kreative proces, og resultaterne er ofte så gode, at musikken udgives og får forlænget sit liv efter sidste forestilling er spillet. 

Det kender musikeren og popproduceren Markus Artved alt til. Han har sit eget artist-projekt, Honey Hideout, udgiver musik i eget navn og har lavet musik sammen med en lang række artister, bl.a. Lucas Graham og Mickey Guyton. Han har efterhånden lavet en del musik til teaterforestillinger: ’’Jeg elsker at skabe universer og lade mig inspirere musikalsk af de andre kunstnere på det kreative hold. Det er fedt, at være med fra starten og skabe sproget og referencerammerne omkring forestillingen sammen, som Anastasia Holst Nørlund, Julian Toldam Juhlin og jeg har gjort på Det Lille Havfrue.’’

Lige nu er Markus i gang med at komponere musikken til forestillingen, der skal opsættes på Det Kongelige Teater på den store scene i Skuespilhuset.

Og endnu bedre er det, når forestillingen har haft premiere, og vi hver aften kan spille med et kæmpe overskud sammen med de andre, danserne og skuespillerne. Markus Artved

 

For at musikken eksisterer både før og efter forestillingen sættes op, indspiller han flere af sangene i studiet. Du kan være blandt de første, der hører det – også inden premieren – via dette presave link: 

Lyt her

Bandet på scenen i Skuespilhuset består af Markus Artved, Felix Havstad Ziska, Cornelia Nilsson og Mathias Petri. Den lille havfrue spilles af skuespiller og danser Stephanie Nguyen. Hun er heller ikke fremmed for livekoncerter, hun har være på turné med Madonna. 

 

ANNONCE