Ny humoristisk og grotesk forestilling om Don Juans oplevelser i operahelvede

Hvad skete der, efter Don Juan blev opslugt af helvedes flammer i Mozarts opera?

Den danske komponist Simon Steen-Andersen følger i sit nye opera-projekt Don Juan på rejse gennem operaens underverden blandt fordømte og dæmoniske karakterer fra 400 års operahistorie.

Intet er helligt, når de pinte og plagede operakarakterer tages under (u)kærlig behandling af en skizofrent humørsyg operadjævel, der fører sig frem som både diktatorisk dirigent og operainstruktør.

Med udgangspunkt i slutscenen fra Mozarts Don Juan leger Simon Steen-Andersen med idéen om, hvad der egentlig blev af Don Juan efter den skæbnesvangre middag med kommandanten, som Don Juan har myrdet. Don Juan får for udåden en enkeltbillet direkte til helvede, og i denne musikalske collage møder han i operaens underverden andre forliste figurer, som er undsluppet fra værker af Puccini, Wagner, Verdi, Berlioz, Gounod og Monteverdi.

Den innovative komponist Simon Steen-Andersen er eftertrykkeligt brudt igennem det internationale musiklivs lydmur, og han har modtaget utallige hæderspriser gennem de seneste 15 år.

Steen-Andersen nedbryder i sit nye værk muren til helvede i et remix af tvistede operahits. Forvent en både humoristisk, grotesk, anderledes og provokerende forestilling, der inddrager video, performance og locations fra Gamle Scenes mørkeste kroge.

ANNONCE