Kom godt igennem pollensæsonen

Døjer du med allergi, så snart der er den mindste smule pollen i luften?

Det kan også være, du er støvmideallergiker. Det er aldrig sjovt at opleve, at øjnene løber i vand og næsen stopper til, men det er virkeligheden for rigtig mange danskere. Derfor er det da også vigtigt at læse lidt op på, hvad man kan gøre for at hjælpe sig selv, når det kommer til allergi og høfeber.

Allergi er et bredt begreb, men her taler vi altså primært om allergier, der sætter sig i luftveje og tårekanaler. Du kan naturligvis også have fødevareallergier eller kontaktallergier, men her er tale om lidt anderledes reaktioner. Når det kommer til høfeber, er det heldigvis muligt at dæmpe mange symptomer med medicin, man ofte kan få i håndkøb. Det kan for eksempel være en næsespray, der bliver din redning, næste gang du oplever, at øjnene løber i vand, når du går udenfor.

Er det allergi eller ej?

Er du i tvivl om, hvorvidt du har allergi eller blot har ramt et par forkølelser i træk? Det kan være svært at skelne symptomerne fra hinanden, men har du været generet i dine luftveje i en længere periode, kan det være en idé at få taget en priktest eller en blodprøve hos lægen, der kan give dig svar på, om der er noget, du er allergisk overfor. Det kan gøre det lidt nemmere for dig at undgå at komme i nærheden af det.

Hvis der er tale om fødevareallergier, kan de variere meget i symptombillede. Nogle oplever allergier, der kan være livstruende, hvis ikke det bliver behandlet, mens andre blot får en smule ubehag i halsen eller oplever kløe. Uanset hvad er det en god idé at undgå fødevarer, du oplever allergiske reaktioner på. Er du ikke sikker på, hvad du er allergisk overfor, kan du undgå forskellige fødevarer i en periode.

ANNONCE