Grand Tour de Juice

Det startede bag en juicepresser i Magasin, og nu ti år senere er 31-årige Darcio Tivane Johnsen endt i et HR-job i Joe & The Juice.

... hvor han arbejder med ledelse og fastholdelse af medarbejdere på tværs af 16 lande.
Samtidig gennemfører Darcio en HD-uddannelse på Copenhagen Business School (CBS).

Vi møder Darcio Tivane Johnsen i København den dag, hvor han bliver fejret efter ti års ansættelse i Joe & The Juice. Samtidig er han netop vendt tilbage fra USA, hvor han i New York sammen med to kolleger har udrullet et Regional Manager Leadership Program for ledere i Joe & The Juice.

’Det job, jeg har i dag som en del af vores Global People & Development afdeling, er kulminationen på en rejse med Joe & The Juice, der startede for nøjagtig ti år siden, da jeg begyndte som juicer i Magasin på Kgs. Nytorv. Det drive og den integritet, som jeg mødte hos ledelsen og kollegerne, har været og er stadig det daglige brændstof for min passion og den udvikling, jeg har været igennem’, fortæller han.

Det drive og den integritet, som jeg mødte hos ledelsen og kollegerne, har været og er stadig det daglige brændstof for min passion og den udvikling, jeg har været igennem Darcio Tivane

Det svære valg

Mange unge river et år eller mere ud af kalenderen for at rejse, tage på højskole eller noget helt tredje for at hente erfaringer og inspiration, inden de beslutter sig for de næste afgørende skridt i tilværelsen. Hvad vil jeg gerne arbejde med i fremtiden? Og hvad vil jeg gerne læse?

Nogen finder svaret som backpacker på fjerne eksotiske strande, andre blandt skibumser i Alperne eller som Darcio i en juicebar i Magasin.

Foto: Kristian Holm
Foto: Kristian Holm

Han har valgt et utraditionelt forløb, hvor han har designet sin uddannelse, så den bedst muligt passer til ikke bare det daglige arbejde, men også så det tilgodeser skiftende arbejdssteder, familie og privatliv.

Juicen definerede hans skæbne

Efter gymnasiet flyttede Darcio Johnsen fra Sydfyn til København og startede med et deltidsjob som juicer hos Joe & The Juice.

’Jeg troede, det skulle være et sabbatår i hovedstaden og så et studie i noget med sundhed og ernæring bagefter. Men jeg blev hurtigt grebet af stemningen blandt medarbejderne og af ånden i den unge startup virksomhed med vokseværk. Og jeg kunne også se, at der i Joe & The Juice var gode muligheder for at gøre karriere,’ forklarer han.

De oprindelige uddannelsesplaner blev derfor skubbet i baggrunden, da Darcio blev tilbudt et job som butikschef på Nørreport. Herefter gik det slag i slag. Butikschefen blev regionalchef i Danmark og senere regionalchef i London, hvor han endte med at blive en del af det team, der beskæftigede sig med ’People’ – HR-funktionen i Joe & The Juice.

Mere ansvar krævede mere viden

’Jeg var blevet ret skarp på den praktiske og daglige drift af vores butikker, men i ’People’ handler det om at lede, engagere udvikle og fastholde vores medarbejdere med skalerbare initiativer. Og denne ekspertise kræver på den lange bane mere teoretisk viden, end jeg hidtil havde i bagagen,’ fortæller han.

På udkig efter relevante uddannelsesmuligheder, blev Darcio i London opmærksom på HD-uddannelsen på CBS i København. Her kunne han dels få en bedre generel virksomhedsforståelse, dels tilegne sig ny viden om organisation og ledelse.

Foto: Kristian Holm
Foto: Kristian Holm

Og så passede det ham rigtigt godt, at han kunne starte på HD1-studiet online, mens han fortsat fuldtidsarbejdede i UK.

Fleksibel uddannelse vigtig

’Jeg havde jo mit job i London, så online undervisning fra UK, som senere kunne kombineres med fysisk fremmøde på CBS på forskellige tidspunkter hen over ugen, matchede mine behov for et fleksibelt uddannelsesforløb,’ siger han.

Første år af HD1-uddannelsen gennemførte Darcio T. Johnsen som nævnt online fra London, mens han efter at være kommet tilbage til Danmark tog det andet år ved at følge undervisningen to aftener om ugen på CBS.

’Nu er jeg så startet på HD2 Organisation og Ledelse. Og da jeg samtidig er blevet far, vil jeg gerne være så meget sammen med min lille søn og kæreste som muligt, når jeg har fri. Derfor passer det rigtigt godt, at jeg har mulighed for at gennemføre HD2-uddannelsen ved at møde op på CBS en hel fredag og lørdag, hver måned,’ slutter han.

Darcio Tivane Johnsen er et godt eksempel på, hvordan der i en moderne dynamisk verden er gode muligheder for at gøre alternative karrierer, og hvordan det kan lykkes at få arbejde, uddannelse og privatliv til at spille sammen.

Foto: Kristian Holm
Foto: Kristian Holm

 

 

ANNONCE