Nyhed

Metallica har den mest fejlhørte sang - ifølge nyt studie

Drake, Ariana Grande og Nirvana findes også højt oppe på listen

Du troede sikkert, at det var Eurythmics’ ”Sweet dreams are made of cheese” eller Starships ”We built this city on logs and coal”, men der tog du fejl. Forskning har nemlig vist, at det faktisk er Metallicas ”Enter Sandman”, som er den mest fejlhørte sang blandt amerikanske lyttere.

Det er i sangens omkvæd, at lytterne har en tendens til at tage fejl af sangteksten. En sætning, der faktisk lyder ”Exit light/Enter night”, forveksles gerne nemt med ”Eggs and light/End all nights”.

Selvom det kan komme som en overraskelse for metalhoveder, der i 30 år er blevet hjernevasket med Metallicas største sang, så er det åbenbart et stort problem, hvis man skal tro på undersøgelsen, som er foretaget af Wordfinder. Over hele 70 procent af deltagerne misforstod nemlig det velkendte omkvæd.


Ifølge undersøgelsen er det millennials og Gen-Z-deltagerne, som er mest tilbøjelige til at misfortolke teksten i ”Enter Sandman”, men mange Gen-X-lyttere siges også at hoppe i fælden.

Højt oppe på listen findes også Drakes ”The Motto”, Ariana Grandes ”7 Rings” og Nirvanas ”Smells Like Teen Spirit”.

Nedenfor kan du se nogle af eksemplerne på de mest misfortolkede sangtekster:


Som en ganske vigtig detalje i undersøgelsen fremgår det, at 61 procent af deltagerne fandt fejl i sangteksterne, som formidles via Spotify.

ANNONCE