Nyhed

Marie Fredriksson, forsanger i Roxette, er død

GAFFA.dk – alt om musik

Marie Fredriksson, forsanger i det svenske band Roxette, er død, 61 år gammel

Hendes mangeårige partner i rock-succesen Roxette, Per Gessle, bekræfter hendes død. Det skriver Aftonbladet.

"Tiden går så hurtigt, så hurtigt. Den føles som i går, at Marie og jeg sad i min lille lejlighed i Halmstad og delte drømme. Og hvilken fantastisk drøm, vi fik delt."


Marie Fredriksson besvimede og slog hovedet i sit hjem i Stockholm tilbage i 2002. Det var i den forbindelse, at lægerne opdagede en svulst i hjernen på den da 44-årige sangerinde. Marie Fredriksson indskrev sig dengang i al hemmelighed på Karolinska-hospitalet i Stockholm. Her blev hun opereret.

Marie Fredriksson og guitarist og primær sangskriver Per Gessle dannede Roxette i 1986. I 1989 fik de et internationalt gennembrud med "The Look" fra deres andet album, Look Sharp, og siden da har de været et verdensnavn. Bandet har haft fire nummer 1-hits i USA – "The Look", "Listen to Your Heart", "It Must Have Been Love" og "Joyride", alle fra årene 1989-1991 – og har solgt 75 millioner album. Deres seneste album er Good Karma fra 2016.

Efter sin operation holdt Marie Frederiksson flere års pause uden for rampelyset. Hun kom sig igen, og i 2011 tog Roxette atter på verdensturné. Frederiksson havde dog problemer med at nå fordums storhed, og da Roxette optrådte på Jelling Musikfestival i 2015, blev det kun til to stjerner fra GAFFAs anmelder Troels Frøkjær under overskriften "Uværdigt og sølle".


LÆS OGSÅ: Uværdigt og sølle

I 2016 offentligjorde bandet, at de stoppede med at turnere og efter lægernes råd aflyste alle deres kommende koncerter af hensyn til Fredrikssons helbred.

På Facebook skrev Marie Fredriksson dengang:


"Det har været 30 fantastiske år. Jeg føler intet andet end glæde og begejstring, når jeg kigger tilbage på Roxettes verdensturnéer. (...) Jeg er særlig stolt og taknemmelig over at komme tilbage i 2009 efter min alvorlige sygdom og for at have været i stand til at tage Roxette kloden rundt et par gange mere. Desværre er mine turnédage nu overståede, og jeg vil bruge lejligheden til at takke vores fantastiske fans, som har fulgt os på vores lange og snoede vej. Jeg glæder mig til, at vi udgiver vores album Good Karma i juni – for mig er det vores bedste album nogensinde."

Marie Fredriksson udgav også otte soloplader, fortrinsvis på svensk og med sange af både sig selv og andre, i årene 1984-2013.

Frederiksson efterlader sig sin mand og to børn, og hun bliver begravet i stilhed.


LÆS OGSÅ: Udvekslingsstudent banede vejen: Sådan fik Roxette deres amerikanske gennembrud

Se musikvideoen til klassikeren "It Must Have Been Love" fra 1990:


 

ANNONCE