Nyhed

Video: Nøgenløb på Roskilde: På mange måder en fugtig affære

Roskildekroppene blev endnu en gang sat fri

Området omkring Camp Crazy Legs i Dream City var pakket med spændte festivalgæster og plysdyr, der sammen med den danske presse var mødt op for at bevidne den tilbagevendende tradition.

Nøgenløbet på Roskilde Festival er altid en populær begivenhed, men kort inden start åbnede himlen sig. De seks kvinder og 21 mænd var trukket i krigsmalingen – neon i alle afskygninger, som udsmykkede deltagernes kønsdele, der uden tvivl fangede publikums blikke.

Det er nu tredje år i træk, hvor Camp Crazy Legs koordinerer Nøgenløbet, hvor de igen i år havde allieret sig med nabolejren Camp Marius. I Zoo-tårnet holdt konferencieren til, der var klar med enkelte anekdoter om de tilbagevendende deltagere. Men trods de sjove anekdoter var deltagerne gået til begivenheden med toptrænede kroppe og dyb intensitet.


Efter nedtælling fra det brølende publikum kunne deltagerne endelig begive sig over startlinjen, der satte gang i det fysiske overarbejde. Balderne klaskede, og klunkerne svingede i sommerregnen, imens neonfarverne flød ned as de spændte kroppe. Der var dog særligt to mænd, der virkede til at have en tydelig rivalisering kørende, men da anden omgang lakkede mod mål, var det Mickey Prüssing, der heroisk passerede målstregen. Konfettibraget gjaldede, og kort efter bragede Bodil over målstregen som løbets sejrende kvinde.

De er begge nye deltagere i Nøgenløbet, men som vindere af hver deres billet til næste års festival er det ikke usandsynligt, at de mestrene vender tilbage for at forsvare deres titel.

Nøgenløbet var ikke overraskende en bragende succes, og tilslutningen var som altid massiv – men fugtigt var det.


Du kan se masser af billeder fra nøgenløbet i GAFFAs gallerisektion.

Se en video fra nøgenløbet nedenfor:


ANNONCE