Nyhed

PLANLÆGNINGEN KAN FORTSÆTTE: Musik i Lejet reddet på målstregen

Musik i Lejet får lov til at fortsætte

Festivalen Musik i Lejet har været truet på dens eksistens, efter det kom frem i lyset, at festivalen har været afholdt ulovligt uden de rigtige tilladelser de sidste 14 år.

Men nu er festivalen blevet reddet på målstregen, efter Gribskov Byråd ved en afsteming tirsdag aften besluttede, at lokalplanen skal ændres, så festivalen afholdes på lovlig vis.

Beslutningen er truffet med et flertal på 15 stemmer for og to imod, oplyser Musik i Lejet i en pressemeddelelse.

Det var en whistleblower, der fik jorden til at ryste under festivalen. Vedkommende havde henvendt sig til Gribskov Kommune, som efterfølgende kunne konkludere, at festivalen har været afholdt ulovligt de sidste 14 år. Ulovligt på grund af en lokalplan, der ikke tillader, at festivalen afholdes på området. Det krævede derfor en ny lokalplan, hvis festivalen skulle have lov til at overleve. Noget byrådet nu har valgt at imødekomme.

”Vi er selvfølgelig lettede og glade over, at der også politisk er et stort flertal bag vores lokale festival, som vi jo kunne se på de mange glade mennesker, der var mødt op i aften for at støtte Musik i Lejet. I aften fejrer vi, og i morgen fortsætter arbejdet med at planlægge sommerens festival i Tisvildeleje. Vi glæder os”, lyder det fra Andreas Grauengaard, medstifter af Musik i Lejet, i en pressemeddelelse.

På grund af et stort antal besøgende udefra er festivalen af lokale blevet døbt “helvedesugen”. Musik i Lejet har en kapacitet på 10.000 besøgende, og festivalen melder allerede udsolgt i alle billetkategorier undtagen billetter til børn under 12 år og billetter til musikelskere over 65 år.

Musik i Lejet bliver afholdt over tre dage fra den 18. til den 20. juli og har i år blandt andet Medina og Tina Dickow på programmet.

Spotify-klage ender med milliardbøde til Apple

ANNONCE