Nyhed

BREAKING: Så er årets Orange-åbner offentliggjort

Festivalens såkaldte First Days-program er også lige blevet rullet ud

Nedtællingen til årets festivalsæson er i fuld gang, og i dag er den største af dem alle herhjemme klar med en stor annoncering. Roskilde Festival har offentliggjort, hvem der får æren af at åbne Orange Scene den 3. juli - og ruller samtidig programmet for festivalens First Days ud.

”Lamin er dansk hiphops nye superstjerne, og han fylder ekstremt meget hos en ny generation af musikinteresserede. Han er samtidig en hårdtarbejdende kunstner, der selv har banet vejen og etableret sig som en af tidens store og vigtige stemmer," udtaler festivalens talsmand i en pressemeddelelse om årets Orange-åbner og tilføjer:

"Lamin er en stor inspiration for mange, og han har om nogen fortjent den anerkendelse, der følger med at åbne Orange Scene,” siger Wahrén. Han suppleres af Lamin selv, som gav sin første Roskilde-koncert på Countdown-scenen i 2022: 


”Til mit show på Countdown-scenen i 2022 fandt jeg ud af, at Roskilde Festival er noget helt specielt. Stemningen og energien var elektrisk, og det regner jeg 100 procent med at opleve igen, når jeg åbner Orange Scene i år. Det bliver min største og vildeste koncert nogensinde, og jeg glæder mig vanvittigt meget. Ride the wave!” udtaler Lamin.

Dagene op til Orange-åbningen er traditionen tro helliget vækstlaget - det er de såkaldte First Days. Og sammen med nyheden om Lamins Orange-koncert er arrangørerne klar med 42 upcoming navne til festivalens første dage.

Det drejer sig om blandt andet Uro, Angående mig, Ramón, Fochs Koshka, Boko Yout.


”En af vores vigtigste opgaver er at give rum til nye indsigter og idéer hos de yngre generationer og at skubbe til en mere ligeværdig adgang til både at opføre kunsten og udvælge den," siger Anders Wahrén og tilføjer:

"Samarbejdet med frivillige scouts betyder, at vi når både bredere rundt og dybere ned i de musikalske vækstlag, og vores opsøgende festivaldeltagere kommer til at opleve en masse kunstnere, som bærer på et kæmpe potentiale.”

Levende livlige Lamin tændte festen


ANNONCE