Nyhed

Grøn klar med to nye navne - begge har været med før

Grøn Koncert lover der er underholdning til alle efter dagens annoncering

Sidste år indtog Aqua, Bejamin Hav & Familien, Mø med flere scenen på Grøn, da endags-festivalen traditionens tro rejste igennem Danmark.

For en uge siden annoncerede Grøn, at Tobias Rahim er på programmet i år - og nu er festivalen klar med to nye navne. Det drejer sig om folkekære TV-2 og popbandet Scarlet Pleasure.

Det er langtfra første gang, TV-2 spiller på Grøn. Bandet kan i år fejre et jubilæum i Grøn-regi - det er nemlig tiende gang, TV-2 skal turnere med Grøn-karavanen - tidligere kendt som Grøn Koncert. Første gang, gruppen spillede på Grøn Koncert, var tilbage i 1985.


“I en tid hvor det virker som om, at hele verden er gået fra forstanden, er det en stor glæde for os i TV-2 at spille på Grøn og være med til at samle os selv og hinanden om det, der binder os sammen: Glæde, kærlighed og håb for fremtiden,” lyder det fra TV-2 i en pressemeddelelse i anledning af dagens annoncering.

Sidste gang, GAFFA oplevede TV-2 live, var på sidste års Nibe Festival, hvor de spillede en, efter sigende, femstjernet koncert.

”Inden dagens program blev skudt i gang, modtog jeg en besked fra min far, der understregede over for mig, at 'uanset hvad er Steffen Brandt seks stjerner værd!'. Og selvom det kommer fra en inkarneret fan, er der vel også noget sandhed i det. For Brandt og band kan sgu stadig! Jo, selvfølgelig er han blevet ældre – fyldte 70 tidligere på måneden – og stemmebåndet mere slidt, men det ændrer ikke på bandets ikoniske diskografi og enorme musikalitet. Og det har vel også sin charme, at Brandt og musikken bliver ældre, men samtidig vedligeholder sin aktualitet og kvalitet,” lød det blandt andet i anmeldelsen.


Det er heller ikke første gang Scarlet Pleasure står på plakaten til Grøn - de debuterede på Grøn i 2017. De har efterfølgende stået på plakaten i 2019 og 2020, og nu er de altså tilbage igen.

“Vi er meget beærede over at få muligheden for at spille på Grøn for tredje gang. Vi vender tilbage til Grøn, fordi der er en helt særlig stemning. Man kommer rundt i hele landet, og man oplever byernes forskellige vibes og mennesker. Og det glæder vi os helt vildt til at skulle igen til sommer,” fortæller bandet i pressemeddelelsen.

Scarlet Pleasure, som består af Emil Goll, Joachim Dencker og Alexander Malone, debuterede i 2014 ep’en Mirage. De var senest aktuelle med albummet Pompeii, som fik en tostjernet anmeldelse af GAFFA. Deres bagkatalog tæller sange som ”Deja Vu”, ”What a Life” og ”Good Together”. Sangen ”What a Life” fik sin renæssance, efter den blev brugt i den Oscar-vindende film Druk.


Sidste gang, GAFFA oplevede Scarlet Pleasure live, var sidste år til Wonderfestiwall, hvor de efter sigende spillede, en firestjernet koncert.

”Musikalsk er der dog ikke en finger at sætte på det vel- og sammenspillede band og den fremragende sanger Emil Goll, hvis klare og udtryksfulde soulpopstemme lyser op som et fyr i den havgus, der har lagt sig ind over festivalen hele dagen – også når stemmen klatrer op i falsetlejet. Stemmen er alt andet end Unreliable, for nu at citere titlen på et af de mange hits, bandet spiller,” lød det i anmeldelsen.

Turnéplan for Grøn 2024:  
18. juli: Tårnby
19. juli: Kolding
20. juli: Aarhus
21. juli: Aalborg
25. juli: Esbjerg
26. juli: Odense
27. juli: Næstved
28. juli: Valby


Overskuddet fra Grøn Koncert kan sætte skub i vigtig forskning i muskelsvind

ANNONCE