Nyhed

Overskuddet fra Grøn Koncert kan sætte skub i vigtig forskning i muskelsvind

Årets sidste koncert på Grøn er netop blevet afholdt, hvor Tuborg og Muskelsvindfonden for første gang nogensinde har meldt udsolgt til alle otte koncerter. Den overvældende opbakning fra publikum betyder blandt andet flere midler til forskning i muskelsvind.

180.500 gæster har taget del i folkefesten på Grøn, der i år kunne fejre 40 år som en del af dansk kulturliv, og samtidig for første gang nogensinde melde alle koncerter udsolgt.

Med det rekordhøje antal udsolgte koncerter kan Muskelsvindfonden med stor sandsynlighed se frem til et flot indsamlingsresultat, der kan give et betydeligt økonomisk skub til foreningens indsats på forskningsområdet.

Det skriver Grøn Koncert i en pressemeddelelse.

Det vækker glæde hos Henrik Ib Jørgensen, der er direktør i Muskelsvindfonden:

– Med årets succes kan vi sætte det lange lys på og styrke vores arbejde for forskning i muskelsvind. Vi står midt i en behandlingsrevolution med nye og banebrydende medicinske behandlinger til mennesker med muskelsvind. Det vil på afgørende vis ændre livet med muskelsvind i fremtiden. En del af overskuddet kommer til at gå til vores nye forskningsprogram, der blandt andet støtter talent- og kompetenceudvikling af det faglige miljø i Danmark, så vi på alle parametre kommer på omgangshøjde med udlandet.

Grøns succes er afgørende for Muskelsvindfondens arbejde

I alle otte byer har både publikum, frivillige og artister festet med et formål - og ønsket om at mødes i fællesskabet omkring musik, sommer og kolde drikkevarer har ikke været til at tage fejl af.

Simon Toftgaard Jespersen, formand for Muskelsvindfonden, fortæller:

– Det er fuldstændig fantastisk at mærke, at Grøn efter 40 år stadig er et brand, der taler stærkt til den danske befolkning. Det er jeg vildt stolt over, og endnu engang skal der lyde kæmpe tak til alle frivillige for deres enorme indsats. Overskuddet fra Grøn betyder også, at vi kan styrke vores indsatser i forhold til de mange udfordringer, mennesker med handicap står over for. Det er desværre blevet en kamp at få den nødvendige hjælp, og derfor er der hårdt brug for Muskelsvindfondens arbejde. Over en million mennesker er berørt af handicap, og alt for mange kæmper for at få den nødvendige hjælp i hverdagen. Mange har ikke længere mulighed for at leve bare i nærheden af det liv, de ønsker. Den kamp er vi nødt til at kæmpe.

Grøn kunne melde udsolgt til de første koncerter allerede i juni, hvilket er historisk tidligt - og dét har stor betydning for trygheden hos Muskelsvindfonden:

– Det har været en kæmpe lettelse for os, at vi i år ikke har skullet bide negle over ustadige vejrudsigter, der kan få katastrofal indflydelse på vores indtjening. At koncerterne har været udsolgt på forhånd, skaber en enorm tryghed hos alle de mennesker med muskelsvind og deres pårørende, som er meget afhængige af vores medlemsaktiviteter for børn, unge og voksne, fortæller Henrik Ib Jørgensen.

ANNONCE