Nyhed

The Weeknd har nu verdens mest afspillede sang

Sangeren har netop overgået rekorden af Ed Sheeran for flest afspilninger på en sang

The Weeknds 2023 starter godt ud. Sangen ”Blinding Lights” har nu over 3,32 milliarder afspilninger, og det betyder, at Spotify har en ny regent, hvad angår antal afspilninger på en sang.

For diskomelodien er hørt 100.000 gange mere end Ed Sheerans ”Shape of You", der tidligere havde rekorden på Spotify.


Det er de to eneste sange, der har rundet tre milliarder afspilninger, og de hører begge stadig under sangernes mest populære sange i øjeblikket. ”Blinding Lights” er sammen med andre hits med til at sikre, at The Weeknd, der også bærer navnet Abel Tesfaye, har flest månedlige afspilninger i øjeblikket.

LÆS OGSÅ: REDAKTIONEN: Her er årets 20 bedste internationale album

Der er hele 92 millioner, der hver måned lytter til hans sange på Spotify. Han nærmer sig altså rekorden fra landsfællen Justin Bieber, der i december 2021 rundede 94 millioner månedlige afspilninger med hits som ”Peaches” og ”Stay.”


Mange af The Weeknds afspilninger tilfalder i øjeblikket Metro Boomins ”Creepin’,” som han synger omkvædet til. Det er hans mest populære sang i øjeblikket, mens han også står bag titelsangen til den seneste Avatar-film i samarbejde med blandt andre Swedish House Mafia.


Den 14. juni er det muligt at høre den nu mest afspillede sang i Spotifys historie, når canadieren kommer til Horsens med turnéen After Hours Til Dawn, hvor han både leverer sange som ”Blinding Lights” fra After Hours, men også sange fra det seneste album, Dawn FM.

The Weeknd kommer til Danmark

ANNONCE