Nyhed

VIDEO: Katinka fik besøg af sine tvillinger på scenen til Folkemødet

GAFFA.dk – alt om musik

Gæstestjerner stjal showet

Vi kender Katinka Bjerregaard som sangskriver. Som musiker. Og som frontkvinde i bandet Katinka. Men som de fleste andre levende mennesker er hun mere end sit fag. Hun er også mor. Det fik hun understreget, da hun i weekenden lukkede Folkemødet 2021. 

"Nu kommer der en til, pis", lød det med et smil fra Katinka, i hedebølge og en idylisk baggrund, med udsigt til Østersøens forbipasserende skibe i aftensolen. Katinka spillede på Folkemødet lørdag aften, da hun i solo-setup og med ukulele blev overrasket af fremmede stjerner på scenen. Gæsterne hed Oda og Holger. Først kom den ene ind fra venstre, ganske uvidende om scenens egentlige betydning. Men styrede mod det sæt ledninger, der gik fra Bjerregaards mikrofon og ukulele. Både til Katinka og publikums overraskelse. Med ordene snublede Katinka lidt over sangens vers, og med et let "undskyld" fortsatte hun sangen, mens hun bød gæsten velkommen. Det var den ene af hendes blot tumlingestore tvillinger, der hurtigt blev gæstet af den anden. 


At være  

Katinka, der taklede situationen med en overjordisk og naturlig lethed, lod de små afkom løbe rundt på scenen, mens hun fortsatte sættet. Ganske ufortrødent, mens publikum klappede de små gæster velkommen. Det skete under sangen "2000 meter i frit fald". En sang, der handler om at hold sig for øjnene og overgive sig til kærligheden og alt det, der følger med. Formodentligt skrevet til den, der udgør den anden halvdel af tvillingernes forældre, fotografen og musikeren Daniel Buchwald. En iøjnefaldende gimmick, der på en underlig måde gav mening i de sekunder, ordene blev sunget. Og understregede sangens grundbetyding. Alt imens Bjerregaard sænkede blikket og kiggede ned på sine børn.

Hurtigt blev de integreret som en naturlig del af scenebilledet, mens Katinka forsøgte at nagivere i rollen som musiker – og rollen som mor. Og lykkedes ret fint med begge dele. "Kan I danse?", sagde hun til sine tvillinger og afsluttede sættet, mens hun mindede publikum om kvindelivets mange facetter. "I har helt sikkert ikke lyttet efter til sidst. Der er klart nogle større stjerner heroppe. Tak for jeres tålmodighed," lød det, mens den 30-årige musiker samlede det ene barn op på armen.


Og beviste, at man som udøvende musiker og mor kan udfylde begge roller. At man kan være begge dele. Og at det ene ikke udelukker det andet. Heller ikke på en scene. 

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Stjernehold leverer legesygt potentiale på ep

Se videoen fra Folkemødet herunder, hvor episoden begynder 24 minutter inde: 

Afslutning af Folkemødet 2021 from Foreningen Folkemødet on Vimeo.


 


ANNONCE