Nyhed

Roskilde Festivals musikchef løfter sløret for retningen for 2021-programmet

GAFFA.dk – alt om musik

"Jeg vil tro, at vi kan præsentere den første musik på næste års plakat i indeværende måned”

Som bekendt blev stort set alle landets sommerfestivaler enten aflyst eller udskudt, da statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde den 6. april grundet coronapandemien bekendtgjorde et forbud mod store forsamlinger – senere defineret til flere end 500 personer – til og med 31. august. Og dermed blev også landets største festival, Roskilde Festival, aflyst – det år, hvor festivalen kunne have holdt sin festival nummer 50, og hvor den kunne melde udsolgt historisk tidligt, den 2. marts.

I tiden efter aflysningen har mange nok spurgt sig selv, om Roskilde Festival – og for den sags skyld de andre festivaler – vil gå efter at booke de samme kunstnere i 2021 som i 2020 eller begynde helt forfra med nye navne – eller forsøge sig med en kombination af 2020-navne og helt nye kunstnere. Det løfter Roskilde Festivals musikchef Anders Wahrén nu lidt af sløret for i et interview med sitet Roskildenyt.dk, der henvender sig til festivalens mange frivillige. Han udtaler:


”Vi vil gerne holde fast i, at vi er en festival, der er relevant og aktuel. En del af de kunstnere, vi havde booket, har udgivelser klar, som skubbes til senere. Nogle udnytter også tiden til at lave ny musik og på den måde forblive relevante. Så en hel del af det program, vi havde booket, ser vi også som relevant næste år”, fortæller Anders Wahrén og fortsætter:

”Noget af programmet vil også blive helt nyt. I nogle tilfælde er der kunstnere, vi gerne ville flytte til næste år, hvor det ikke kunne lade sig gøre. Det kan være fordi, de allerede har planer næste sommer eller vælger slet ikke at turnere til den tid. Samtidigt vil vi også sørge for, at vi har plads i programmet til noget af den musik og kunst, der er helt friskt næste år. Det betyder, at der er flere af de kunstnere, der var på programmet i år, der ikke har fået tilbud om at komme igen næste år”, siger Anders Wahrén og tilføjer:

”Vi er så småt ved at få et overblik. Jeg vil tro, at vi kan præsentere den første musik på næste års plakat i indeværende måned”.


LÆS OGSÅ: Copenhell annoncerer 19 nye navne til 2021

Selvom der altså ikke bliver nogen Roskilde Festival i år, opfordrer festivalen til, at man holder sin egen festival lørdag den 4. juli, hvor DR2 også viser et program med udgangspunkt i denne alternative festival.

LÆS OGSÅ: Roskilde Festival 2020 genopstår – du skal bare bygge den selv


ANNONCE