Nyhed

Musikbranchefolk kritiserer P3

Kritikere tvivler på, at kanalen lever op til sine public service-forpligtelser

Billedet: MØ modtager P3-Prisen i 2014 og har selskab af Melanie C, eks-Spice Girls (til venstre på foto).

Radiokanalen P3 har over en million daglige lyttere, og nu bliver kanalen igen gransket af kritikere fra musikbranchen, som sætter spørgsmålstegn ved, om kanalen lever op til sine public service-forpligtelser.

Gunnar K. Madsen, leder af Dansk Rock Samråd og tidligere medlem af Statens Musikråd, er en af dem, der er ude med riven: "Jeg synes ikke, at P3 fremstår som en specielt musikinteresseret institution. Mere som en stor virksomhed, der vil gøre alt for at bevare og øge sin markedsandel af lyttere. De burde ofre flere kræfter på skæv musik og vise mere musikalsk nysgerrighed i stedet for kun at prioritere underholdning og populær-musik," siger han til Ugebrevet A4.


Kritikken uddybes af Jesper Mardahl, leder af produktionscenteret for rytmisk musik Promus i Aarhus, som også skyder på studieværterne: "Der burde sidde folk, der har en passion for musik og kunne gøre publikum nysgerrige på noget nyt. I stedet spiller de musik fra en play-liste og laver telefonfis for resten," siger han.

Ifølge DR's redaktionschef tager han dog fejl. P3 skal ikke repræsentere alle stilarter og nå ud til alle grupper i befolkningen. Det er ikke kanalens opgave: "Når vi definerer os selv som en bred kanal, så er det klart, at lyttertal har relevans. Vi skal ikke udfordre så meget, at vi misser vores forpligtelse til at samle. Lytterne skal have en kanal, de kan stole på. De skal føle, at det er den samme kanal, hver gang de tænder for radioen, siger redaktionschef Christian Ottenheim til Ugebrevet A4.

En af de ofte kritiserede P3-medarbejdere er Lars Trillingsgaard, der som mangeårig musikchef har det øverste ansvar for kanalens musikalske profil. Han gav sidste år et interview til GAFFA, hvor han svarede på kritikken, som ikke er ny: "At P3 er magtfuld er jo blot et udtryk for, at vi har arbejdet knaldhårdt og en følge af, at vi bevidst har valgt at gå nye veje. Det kan jeg godt savne, at man anerkender," sagde han.


Læs hele interviewet med Lars Trillingsgaard her.

ANNONCE