Nyhed

Se første musikvideo fra Siamese

I forbindelse med deres nye albumudgivelse er rockbandet klar med video

De københavnske hardrockere Siamese – indtil for nylig kendt som Siamese Fighting Fish – har de seneste par år modtaget meget omtale i de danske medier, hvor de blandt andet også vandt GAFFA-Prisen i 2012 for bedste hardrockalbum. Årene siden har budt på produktionen af deres nyeste selvbetitlede albumudspil, som netop er udkommet – bandets tredje album. Nu er de klar med deres første musikvideo, som du kan se nedenfor.

"Vi har skabt et rockalbum, der i sit udgangspunkt ikke prøver på at være et rockalbum. De autenticitetsbegreber, som rockmusikken sværger til, hang os lidt ud af halsen, og der er for eksempel ikke brugt så meget som en rørforstærker i skabelsen af dette album. Vi har samplet Kendrick Lamar og citeret Earl Sweatshirt, fordi vi er inspirerede af, hvad der sker lige nu og ikke for 25 år siden. Jeg synes, man har glemt essensen af rock'n'roll, hvis man lader sig diktere af 'hvordan det skal eller plejer at lyde'", forklarer guitarist og sangskriver Andreas Krüger.

Der lyder altså nye toner inden for hardrocken, og albummet første single, "Tomorrow Never Dies", formår at blande forskellige elementer fra populærmusikken med rockens traditioner. Ud kommer der en progressiv sammenblanding, der illustreres i musikvideoen til "Tomorrow Never Dies", hvor billedlig minimalisme og velproduceret lyd iscenesættes til to synkrondansende piger.


GAFFAs anmelder Keld Rud er i øvrigt godt tilfreds med albummet "Siamese", som han tildeler fire stjerner under overskriften "Nyt navn, samme melodiske rockkvaliteter".

Siamese tager desuden på en længere dansk turné i forbindelse med deres nye udgivelse, hvor de besøger følgende byer:


13/02 – Templet, Lyngby

20/02 – Musikhuzet, Rønne

27/02 – Kulturfabrikken, Nykøbing F.


28/02 – Huset, Nakskov

06/03 – Paramount, Roskilde

14/03 – Ungdommens hus, Fredericia


20/03 – Harders, Svendborg

21/03 - Rockstjernen, Herning

27/03 – Backstage, Århus


28/03 – Baghuset, Ålborg

02/04 – Walthers Musikcafé, Skanderborg

10/04 – Sønderborghus, Sønderborg


11/04 – Bygningen, Vejle

16/05 – Beta, København

16/05 – Beta, København


ANNONCE