Nyhed

Guide: Her er weekendens bedste fester

Åbningsfest på godset, gratis efterfest eller sejlivet rock? Der er kulørt spændvidde på festerne denne uge. Find den bedste her!

GAFFA sætter fokus på den elektroniske musik og det sprudlende festmiljø med en fast ugentlig guide til, hvor man finder de bedste fester, de mest interessante dj's og de livligste dansegulve. Følg med her!


Rockklubben Drone fejrer sin sejlivethed

Nørrebrogade 184. Dér lå den avanceret indrettede café SuperGeil engang med sit blødt svungne retrofuturistiske design af Johannes Torpe. Hvis man kan huske, hvordan dén så ud, da den åbnede, kan man ikke lade være med at smile lidt af den totale nørrebroficering, der efterfølgende er foregået med facaden. Dengang: glasfacade og frit kik til det kækt orange, pink og hvide univers indenfor. Nu: skramlet punk, selvom det trænede øje stadig kan se sporene af SuperGeil indenunder. I mellemtiden er mangt en smagløs ting er sket med den facade, mens shawarmabarer og vandpibecafeer har forsøgt sig og fejlet på adressen. Til gengæld har "skramlet punk"-looket vist sig at være holdbart. Nu har rockklubben Drone nemlig ligget der i hele fem år. Dét er sejlivet. Og det fejres med stor fest torsdag, som byder på koncert med White Fang (energisk, skraldet og melodiøs punk fra Portland) og Gäy (maniodepressiv pop med rustne guitartemaer) – samt dj-sæts fra Kristian fra The Love Coffin plus Cat & Kat (fra syrerock til fransk sovekammer). De går på kl. 21, hvor der også er gratis guldøl. Festen fortsætter til kl. 05, og der er gratis entré. Ikke så mærkeligt, at det er populært.

Hvad: Drone fylder 5 år
Hvor: Drone, Nørrebrogade 184, Kbh. N.
Hvornår: Torsdag 6. marts fra kl. 21 til 05
Hvordan: Facebook-link


Så kører festen på den gule
Istedgades nye festbar Det Gule Hus holdt et brag af en tætpakket åbningsfest i den forgangne weekend, og nu er det så alvor og ind i rutinen med festlig stemning og dj's bag pulten hver weekend - dvs. torsdag, fredag og lørdag. Torsdag i denne uge passes pladespillerne af Dan M og Finn Snor, fredag NC n GEE og lørdag Ramati og Rasmus Rekyl. Og de, der tænker "hey, festbar + Istedgade, det minder mig om noget, DET BLIR' DET NYE RITZ, JUHUUU!" skal lige vide, at Det Gule Hus OGSÅ vil servere både brunch og aftensmad i de selvsamme lokaler, så det er altså lidt mere polerede rammer. Men festligt og venligt: Jep. I hvert fald hvis man tager åbningsweekenden som barometer for den fremtidige stemning.

Hvad: DGH Weekends
Hvor: Det Gule Hus, Istedgade
Hvornår: Tor-lør 22-02
Hvordan: Facebook-link


Gratis efterfest efter populær koncert
I Pumpehuset er der helt tæltpakket koncert torsdag aften, og hey, man kan jo lige så godt udnytte, at man har huset fyldt med tørstige og glade musikentusiaster, så de holder gratis efterfest – både for alle dem, der er der i forvejen og gerne vil have mere, og for dem, der ikke har billet til koncerten. Efterfesten starter 23.30 og er ganske gratis, og den står på triphop i Tricky-stilen og tung grime med britiske Blue Daisy plus Felix De Luca, Klaus Boss og Kasper fra Smash!Bang!Pow.

Hvad: Efterfest efter Danny Brown og Vic Mensa-koncerten
Hvor: Pumpehuset, Studiestræde 52, Kbh. V.
Hvornår: Torsdag fra kl. 23.30
Hvordan: Facebook-link


Danse natten lang, bekymre sig en anden gang
Når man bare vil danse igennem, er de elektroniske fester på KB18 et vedvarende godt bud på et af byens bedste dansegulve. Fredag er Kulturshot tilbage (elektronisk dansefest+cocktails+et godt skud entusiasme) - denne gang med tyske Teenage Mutants (som tidligere var en duo, nu et soloprojekt) og danske Kant som hovednavne. De suppleres af Glen C, Strung Fellows, Thunø og Juul og Orient-Express, og ja, her bliver festen ved til klokken 10.

Hvad: Kulturshot with Teenage Mutants og Kant
Hvor: KB18, Kødboderne 18, Kbh. V
Hvornår: Fredag kl. 23:55 til 10
Hvordan: Facebook-link


Lige lidt mere undergrund
Mere techno på din fredag: Copenhagen Underground Posse indtager det nye technohotspot Basement ved Vega med en ottetimers jernhård dansefest, der skal få alle til at glæde sig til sommerens udendørs fester. Daniel Savi, Dee Brown, Marc & Mikkel og Jonas Rotne står bag pulten, og </hackstage> står for lyd og visuals.

Hvad: Moist præsenterer Copenhagen Underground Posse
Hvor: Basement, Enghavevej 42, Kbh. V.
Hvornår: Fredag fra 22 til 06
Hvordan: Facebook-link



Populær producer får det fulde ud af sit københavnerbesøg
Weekendens største elektroniske fest finder man lørdag aften i København, hvor Nicolas Jarr (som spiller i Pumpehuset samme aften som den ene halvdel af duoen Darkside) står bag pulten. Koncerten i Pumpehuset er totalt udsolgt, og der er mere end tusind tilmeldte til festen med den chilenske newyorker bag pulten. Den afholdes dog herligt nok et sted, hvor der faktisk er plads, nemlig på KB3 i Kødbyen. Waqar og Theodor Clausen supplerer bag pulten.

Hvad: Nicolas Jarr
Hvor: KB3, Kødboderne 3, Kbh. V
Hvornår: Lørdag fra kl. 22 til 04
Hvordan: Facebook-link


Vild fest for fantasien i Aarhus
En af weekendens vildeste fester finder man i Aarhus lørdag aften, hvor Århundredets Festival (fedt at man må skrive det med bolle-Å, trods alt) kickstartes med et brag på Godsbanen. Hvert rum iscenesættes som et helt univers i sig selv, med vild balkanfest i det ene rum og whisky, cancan og honkytonk i det næste. Eller vil du hellere danse lancier? Eller høre satire-sitet RokokoPosten kommentere festen live? Ved midnat optræder det 14 mand store swingorkester Zirkus med en spektakulær teaterkabaretkoncert, der tager alle med på en krudtslam- og savsmulds-mættet rejse tilbage til 1890erne. Men kom tidligt – allerede 19.30. Her kickstartes løjerne nemlig med en "spektakulær åbning" i Rå Hal, lyder det fra arrangørerne. Med resten af programmet in mente lyder det bestemt som noget, man ikke vil gå glip af.

Hvad: Åbningsfest på Godset
Hvor: Godsbanen, Skovgaardsgade 3, Aarhus C.
Hvornår: Lørdag fra kl. 19.30
Hvordan: Facebook-link


En smag af Tokyo (og RedBull)
Og nu du alligevel skal til området (og tidligt i gang), så duk da allerede op klokken 17, hvor Red Bull Music Academy varmer op til dette års udgave af RBMA i Tokyo med en sofa-snak med Branko (Buraka Som Sistema) og Julius Sylvest fra kl. 17 i B-Huset. Der er masser af info om akademiet og om ansøgningsprocessen (du kan læse min artikel om sidste års Red Bull Music Academy i New York lige her). Og bagefter (fra 22) er der fest med Branko plus Eloq, Julius Sylvest, Louis Rustum & Tais og brrd <-- (ja) på scenen. Læs mere om selve festen her.

Hvad: Red Bull Music Academy Session Aarhus: Branko
Hvor: B-Huset, Skovgaardsgade 3-5, Aarhus C.
Hvornår: Lørdag fra kl. 17 (og 22)
Hvordan: Facebook-link




Skal din fest med i næste uge? Skriv til [email protected]

ANNONCE