Nyhed

Analogik: Nyt album 5. marts

GAFFA har haft fornøjelsen af at interviewe de festlige gutter fra Analogik, der er aktuelle med deres nye album den 5. marts 2012.

Jeres næste album "New Sealand" udkommer den 5. marts, kan I fortælle lidt om musikken og numrene?

- Musikken er splinterny og uhørt af alle mennesker, udover end dem der lige kom forbi studiet, da vi indspillede numrene (Gadejørgen, Lennikalimba og Max). Niels, vores business-expert, gav os 4 måneder til at få lavet vores album færdigt, på et tidspunkt hvor vi var gået lidt i stå efter at have brugt et par år på projektet.

 The rise of...Etopisk 70'er-funk
- Da vi var efterhånden blevet lidt halvtrætte af den retning musikken var på vej ud i, blev der taget en hurtig beslutning om skrotte det gamle og starte forfra i en mere defineret retning. Vi havde i længere tid været fascineret af etiopisk 70'er funk musik, så det blev udgangspunktet for vores nye album.


Vi har jo aldrig været i Etiopien
Hvordan er I nået frem til den lyd – og er det endeligt slut med Balkan-tendenser?

- Altså vi har jo aldrig været i Etiopien, og slet ikke i halvfjerdserne, så vi har i teorien ikke en chance for at lave oprigtig etiopisk musik. Vi har derimod brugt det som et udgangspunkt og som en inspirationskilde – kigget på arrangementerne, melodierne og rytmerne, og forsøgt at bruge dem i vores egen ide om hvordan musik skal være. Det var det samme vi gjorde med Balkanmusikken i sin tid. Den er ikke droppet, bare lidt udtømt for os lige nu.

 Gade Jørgens 6. sans
En af de gæsteoptrædende på pladen er en Gade Jørgen på percussion – ligger der en historie bag?

- Det er som om Gade Jørgen har en 6. sans der fortæller ham hvornår vi er i studiet, så han altid lige kan svinge forbi på sin knallert med en kasse øl i mælkekassen. Det var ikke de store musikalske overvejelser der lå bag, bare det at det kunne være sjovt at have ham med, når han nu alligevel var der og gav øl.


2012: Tourplaner, projekter og popularitet
Hvad kan vi forvente fra jer i 2012?

- Masser af koncerter, flere musikprojekter og måske et bonusalbum, hvis bølgerne går højt.

Skal I på tour?

Yes, vi tager på Danmarks tur nu her i marts og videre til England, Belgien, Holland, Schweiz og Tyskland efterfølgende. Det bliver spændende at komme afsted med et helt nyt album og se, om det er noget folk kan bruge til noget.

Det lyder jo lidt som om at I er ved at blive ægte kendte, hvad tænker I om det?

- Det er rart at vide der er nogle folk som godt kan lide vores musik.

Læs et længere interview i GAFFAs artikelsektion.


ANNONCE