Nyhed

KÆRE UNIVERS: Roya søger svar på livets store spørgsmål med ny single – hør den her

Singlen er titelnummeret på duoens debut-ep som udkommer senere på måneden

Danske Roya har ikke berøringsangst. Tværtimod.

I dag udgiver de singlen ”Dear Space”, hvor de sender alle, der har prøvet eller været tæt på at miste, på en endeløs refleksionsrejse ud i rummet. I en pressemeddelelse fortæller duoen mere om tankerne bag den nye single:

”Det er svært ikke at blive betaget af den boble vi alle er en del af - ikke mindst universet og alt det der omgiver os, mellem himmel og jord. Men ’Dear Space’ opstod også midt i en sorg og ud af magtesløshed over at have været tæt på at miste en af sine nærmeste. Når man zoomer ud og ser det hele oppefra - både universet, men også meningen med det hele – er det umuligt ikke at føle sig ufattelig lille og, på samme tid, overvældet over alt det der både er så smukt, skræmmende og dybt fascinerende.”


Med ”Dear Space” præsenterer Roya også titelnummeret på deres snarligt kommende debut-ep, som lander om få uger den 27. oktober. I løbet af det seneste år har duoen drypvist udgivet små bidder af ep’en. Blandt andet med singlen ”Kinda Sad”, som blev fremhævet som P3’s Uundgåelige i oktober 2022.

Bag Roya er vokalist Line Gade og producer Sebastian Igens. I august sidste år vandt de den såkaldte LiveCamp-konkurrence på Smukfest, og sidenhen har bandet gjort sig bemærket på den danske musikscene.

Tilbage i maj måned var duoen en del af lineuppet til årets Spot-festival i Aarhus, hvor de spillede koncert i Musikhuset. GAFFAs anmelder Adam Bouttai kvitterede med fire stjerner til koncerten, som han kaldte storladne takter af fremtidens stadionrock.


”Aftenen er pudsigt nok Gade og Igens fem-års jubilæum for at skabe fremtidens hits. Skabt på en sangskrivnings-bootcamp arrangeret af Spot, nu med deres foreløbige kulmination på et kombineret kæmpe-talent. Som musikelskende individ kan man kun være taknemmelig for sådan en duo inden for Rigets grænser,” hed det blandt andet i anmeldelsen.

Lyt til ”Dear Space” her


ANNONCE