Nyhed

Tidligere rocksanger og erfarent hold vil videreføre konkursramt Esbjerg-spillested

Et hold omkring den tidligere The Floor Is Made Of Lava-forsanger Tobias Kippenberger har tænkt sig at lægge billet ind på det tidligere Esbjerg-spillested Tobakken under navnet "Fabrikken".

Efter turbulente tider på det nu konkursramte Esbjerg-spillested Tobakken, fra en juraprofessor, der mener, at der kan foreligge et ledelsesansvar omkring udeladte betalinger efter Tobakkens konkurs (LINK), over en rasende agent, Ole Nielsen (LINK), til at Esbjerg Kommune nu har sendt det gamle spillested i udbud (LINK), er der nu et erfarent hold, der vil lægge billet ind på lokalerne i Gasværksgade i Esbjerg.

Et hold omkring Tobias Kippenberger (tidligere forsanger i Esbjerg-bandet The Floor Is Made Of Lava og tidligere development manager hos blandt andet koncertvirksomheden Smash!Bang!Pow!), tidligere teknisk chef for Tobakken, Rasmus Støier, tidligere afvikler og bar-ansvarlig hos Tobakken, Peter Ørum, tidligere økonomimedarbejder på Tobakken, Jannie Rønn Brink og tidligere administrativ koordinator på Tobakken, Heidi Møbjerg med den tidligere EUC Vest-direktør Peter Amstrup som bestyrelsesformand ønsker at drive "Fabrikken" fra den 1. oktober 2023. Det skriver JyskeVestkysten.

GAFFA har derfor kontaktet Peter Amstrup og stillet ham nogle spørgsmål: 


“Fabrikken” er jeres vision om det nye Tobakken – kan du fortælle vores læsere lidt mere om jeres vision og ambitioner omkring “Fabrikken” i Tobakkens gamle lokaler?

Peter Amstrup: Jeg synes, at vores ambitioner er lagt tydeligt frem i det oprindelige prospekt. Det skal naturligvis revideres i forhold til det udbud, som Esbjerg Kommune har fremlagt, men jeg forventer at det i sin substans er uændret.

Grundlæggende ønsker vi i langt højere grad, end vi synes det i de senere år har været tilfældet, at række ud til esbjergenserne lokalt, men også meget mere regionalt med et spillested med en høj diversitet og dermed mangfoldige målgrupper. Når man betragter andre såvel danske som udenlandske spillesteder, så finder man et betydeligt mere ekspressivt udtryk, end Tobakken har formået – et udtryk hvor mangfoldige og meget forskelligartede aktiviteter finder sted. Helt enkelt kan man vel spørge sig selv om, hvorfor forpladsen på Tobakken ikke syder af liv, musik, boder etc. gennem hele sommeren. Det vil kunne betyde noget for bydelen og for hele byen. Ligeledes rummer huset mange forskellige lokaler, hvor man kan mødes på tværs af interesser og alder – men det skal faciliteres, og det vil vi gerne. Primært er der naturligvis tale om et spillested, og ambitionen er, at de store bands naturligt lægger deres vej forbi Fabrikken, ligesom hele underskoven af rytmiske musikere i regionen skal prøve sig selv af foran et publikum.


Hvorfor tror du, at I har en realistisk chance for at vinde udbuddet imod andre mulige konkurrenter?

Peter Amstrup: – Jeg har jo ikke kendskab til andres eventuelle bud, men vi håber naturligvis, at Esbjerg Kommune kan se perspektivet i at genoplive det gamle spillested, men på et helt andet og mere ambitiøst niveau, end der tidligere har været tale om. Det bud, vi gerne vil levere, ønsker at sætte helt nye standarder for huset inspireret af også udenlandske forbilleder. Det kunne være rigtig spændende at gennemføre. Hvis andre har et endnu bedre bud, så er det jo bare helt fint. Kun håber jeg, at vi ikke taber til et eller andet pragmatisk landsby-bud.

En anden mulig byder, der nævnes eksplicit i lokalmedierne, er Musikhuset Esbjerg. Hvad kan I byde på, som Musikhuset Esbjerg ikke kan?


Peter Amstrup: – Jeg synes, at Musikhuset Esbjerg gør det rigtig godt på de betingelser, de har – det vil sige det publikum, som de har valgt at henvende sig til. Tobakkens, og i den nye form Fabrikkens publikum er ikke kun det samme, men så sandelig også et andet og langt bredere og mere mangfoldigt. Lidt mindre stift i sin fremtoning, hvis jeg må sige det sådan. Og det er bestemt ikke en kritik mod Musikhuset Esbjerg, men byen og regionen og også brug for noget andet, end det, Musikhuset Esbjerg viser – meget mere folkeligt, meget mere inkluderende, meget mere varieret.

I jeres oprindelige oplæg spillede ifølge JyskeVestkysten også kulturkonsulent Ronnie Hansen en rolle, men det gør han ikke længere – hvorfor?

Peter Amstrup: – Vort oprindelige bud blev indsendt kort efter Tobakkens konkurs, hvor vi, der var med i Tobakkens sidste tider var enige om, at noget burde gøres i en fart. Derfor var Ronnie blandt flere med. Han er efterfølgende ansat i Esbjerg Kommune og kan derfor ikke deltage i dette projekt for at sikre, at han ikke sættes i en dobbeltrolle.


Hvad vil din rolle, hvis I vinder udbuddet være, og hvad vil du bidrage med i forbindelse med “Fabrikken”?

Peter Amstrup: – Som bestyrelsesformand vil jeg naturligvis bidrage til og overvåge, at Fabrikken holder de aftaler, der er indgået i forbindelse med udbuddet, ligesom jeg vil holde et fast øje på økonomien.

GAFFA vil følge sagen tæt.


ANNONCE