Nyhed

POSITIVE TRACE: Natur- og bæredygtighedsfestival udfordrer typisk festivalkultur

Den fem dage lange festival på Djursland blander handling med viden, kultur og koncerter

For andet år i streg kan gæster se frem til natur- og bæredygtighedsfestivalen Positive Trace Festival. Denne gang foregår den fem dage lange festival på Rødegaard ved Mols Bjerge på Djursland. Det er en aktiv naturfestival, hvor gæster vil få jord under neglene samt mulighed for at opleve workshops, foredrag og kunstneriske indslag i form af koncerter, kunst og dans.

I en pressemeddelelse lyder det, at ”formålet er at gøre op med den klodeslidtage, som den gængse festivalkultur bygger på, hvor der bliver festet igennem og steder efterlades fulde af affald”. Derfor inkluderer partoutbilletten for eksempel også tre veganske måltider om dagen, så festivalen undgår madspild og kan sikre sig, at alle råvarer og produkter er så bæredygtige som muligt.

Under hele festivalen vil der om aftenen være koncerter, dj-optrædener og andre performances, mens man i løbet af dagen kan tage til workshops og talks og naturligvis deltage i Postive Trace-aktiviteter. En af de store aktiviteter fortæller de om i pressemeddelelsen:


”Vi arbejder praktisk med at genoprette det lokale økosystem og øge biodiversiteten samt lave en skovhave til gavn for mennesker og natur. Vi vil blandt andet omlægge en tidligere dyrket konventionel mark på 10 ha til mere biodiversitet,” lyder det fra grundlægger og projektleder Elisabeth Holt, som fortsætter:

”Bæredygtighed er en integreret del af festivalen, idet vi primært har lavet aftale med lokale producenter af mad og drikke, samt tilbereder alt maden selv. Dette for at mindske emballage og samtidig støtte lokale leverandører og en vegetarisk livsstil. Alle materialer er bæredygtige eller genanvendte, og vi opfordrer generelt til at passe på vores klode, som en integreret del af det at gå på festival. I fremtiden kan det at gå på festival måske være noget helt andet – og kombineres med omtanke og respekt for naturen,” afslutter hun.

Blandt musikerne finder man den elektroniske gruppe Junglelyd, folk-orkestret Trubaduren og Hans Rockband samt MC Dave. Der er flere musikere på vej til programmet. Du kan købe billet på festivalens hjemmeside.


LÆS OGSÅ: LYT: Nick Cave og musikgruppe bestående af unge flygtninge går sammen om ny sang

 

 


ANNONCE