Nyhed

Kunstig intelligens kommer til Hi-Fi

En ny søgefunktion er drevet af AI og lover at skabe den perfekte playliste

Der går næppe en dag, uden at vi hører om nye måder at bruge kunstig intelligens, også kendt som AI, på. Nu flytter teknologien så også ind i vores musik - eller rettere valg af og søgning efter musik og spillelister.

Det er open-source musikafspilleren Volumio, der nu har introduceret Volumio AI, som har en funktion kaldet Supersearch. Den funktion bruger AI-værktøjet ChatGPT for at give bedre anbefalinger og mere præcise søgeresultater og samtidig give brugerne mulighed for at låse op for nye funktioner som uendelige playlister.

Alle os, der har leget med ChatGPT, har oplevet, hvor mange kræfter, der gemmer sig i teknologien, og Supersearch skulle virke på samme måde. Altså: Du beskriver, hvad du gerne vil høre, og så leverer den relevante søgeresultater.


Men Superserach kan også andre ting. Når du kigger igennem musiknumre, vil den komme med anbefalinger til kunstnere og album. Ifølge Volumio skulle det give rigtig gode anbefalinger løbende, og hvis dét, funktionen anbefaler findes i dit musikbibliotek, eller på streamingtjenster som Tidal, Qobuz eller Spotify, så kan du afspille det direkte gennem Supersearch.

Funktionen Infinity Playback vil sikre, at din playliste aldrig løber tør. Når du når slutningen af listen, henter Supersearch automatisk nye numre ind, så der er en endeløs række af numre.

Det er dog, ikke overraskende, ikke gratis at bruge Volumio AI med Supersearch. Den findes i betalingsdelen af Volumio Music Player og koster omkring 460 kroner om året.


LÆS OGSÅ: Nyt headset lover bedre musik til motionsfolket – via knoglerne

ANNONCE