Koncerter i USA

Er man en rigtig musikentusiast, som elsker koncerter, er USA et oplagt sted at rejse til. Uanset hvilken genre man er til, har USA garanteret en koncert, som vil falde en i god smag

Der er også noget særligt ved at tage til et andet land for at høre koncert. Så kan man både kombinere ferie med opdagelse og eventyr, samt høre både ny og gammel musik.
 
Hvis man skal til USA, skal man lave en ESTA ansøgning. Det er et system, man kører i USA for at screene og tjekke alle de indrejsende til landet. Uanset om det er arbejdsrelateret, eller fordi man til koncert, kræves der et godkendt ESTA-rejsetilladelse. Man kan søge om tilladelse, hvis man har et gyldigt pas og ønsker indrejse i USA i 90 dage. 
 
Koncerter i USA
USA er det rene paradis for alle koncertelskere. Mange af tidens største bands er opstået i USA. Hvis man ser på en liste over de 50 bedste bands gennem tiden, er en rigtig stor del amerikanske bands. For eksempel kan her The Eagles nævnes. Det er et amerikansk rockband, som blev startet i 1971 i Los Angeles. De har i alt vundet seks Grammy Awards og mange andre priser. 
 
I slutningen af 1900 blev to af deres albums rangeret som værende blandt de 20 bedst sælgende albums i USA. I alt har de solgt over 150 millioner albums. Derfor er de et af verdens bedst sælgende bands nogensinde. De har flere gange spillet i Madison Square Garden, som de fleste måske har hørt om.
 
USA er mulighedernes land
Gennem tiden er rigtig mange musikere draget til USA for at få det helt store gennembrud. For nogle er det lykkedes, for andre er det ikke. Men der er gode grunde til, at man som musiker vælger at tage til USA for at slå igennem. Når først man er blevet rigtig stor i USA, kan man virkelig blive et kendt ansigt udadtil.
 
Det er ofte hitlisten, som de fleste kunstnere rundt omkring i verden, ønsker at havne på. Den er også kaldet for Billboard Hot 100-hitliste. Hver eneste uge rangeres de største hits i USA. Det er målt på salg og antal af streams. I anledning af den eftertragtede hitlistes 60-års fødselsdag, er der blevet offentliggjort en top-600-liste over de største hits i løbet af historien. 
 
Danskere på hitlisten
Der er et par danskere, som har formået at snige sig ind på listen gennem tiden. Det gælder blandt andet MØ, Jørgen Ingmann og Aqua. Det kan også være en vild oplevelse at rejse til USA for at opleve danske kunstnere. Så kan man på en måde føle sig på hjemmebane, men samtidig være i et andet land. 
 
Ønsker man at opleve en koncert i udlandet, bør man derfor helt klart drage til USA. Her er noget for enhver uanset musiksmag. Hvis man er til jazz kan man til Greenwich Village i New York og opleve nogle af de bedste kunstnere indenfor den genre. Det eneste, man skal gøre at lave en ESTA-ansøgning. 

ANNONCE